PHieronder vindt u de basisinformatie over het voorbereiden van Pinda’s, wat u wel en niet moet doen, en waarom, proberen wij zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen.
Pinda’s zijn het gehele jaar in te zetten, zeker ook op wateren waar er niet veel mee gevist wordt. Wel is aan te raden om er eerst een tijdje mee te voeren zonder er mee te vissen om de karper te laten wennen aan de Pinda.
Doe de Pinda’s in een emmer met voldoende water (ong. 2x de totale inhoud v/d pinda’s) en laat ze 48 uur weken! Kook de Pinda’s vervolgens 45min lang, eventueel in combinatie met een flavour, en zet de pan nog 5 uur weg voordat u ze gebruikt voor het karpervissen of invriest. Spuit de flavour die ook gebruikt is bij het koken in een plastic zakje en vul het zakje met een aantal Pinda’s die u als haakaas gaat gebruiken om het een extra boost te geven!
Hoe Pinda’s het beste te bereiden
- Voorweektijd: 48 uur, tenminste meer dan 24 uur.
- Kooktijd: Minimaal 45 minuten koken. Tijdens het koken het water 2 a 3 maal verversen om er zeker van te zijn dat alle evt. schadelijke stoffen verdwenen zijn.
- Prima te gebruiken in combinatie met de liquids: (zoals Knoflook of Indische kruiden).
- Aan te raden wordt ze na het koken nog 4 a 5 uur weg te zetten
Tips, do’s and don’ts
- Grote hoeveelheden Pinda’s voeren kan schadelijk zijn voor de karper
- Na het koken prima in te vriezen.
- Pinda’s nooit ongekookt en ongeweekt gebruiken! Dit is zeer schadelijk voor de karper en andere vissen.
Prijs per 25KG pinda’s ongeveer 50 euro.